Forside   Sitemap   Søg
     
Alle nyheder
18+
8GP
Kaproning
Klubnyt
Motion
Ungdom

  U23 VM starter i morgen - optakt om vores roere
Indskrevet: 18/7, 2017

I morgen starter U23-VM, som i år ligger i Plovdiv i Bulgarien.
I år har Danmark sendt et stort hold afsted med 10 både og 25 roere.
Danmark er repræsenteret i:
BW1x, BM1x, BW2-, BLM2-, BM2x, MLM2x, BLW4x, BLM4x, BW4- & BW8+.
Alle båd markeret med fed skrift er både med en eller flere Bagsværd roere på.
BW4-
15 både tilmeldt
- med Ida G (BR), Trine (Holstebro), Julie (Odder) & Astrid (DSR) 
 Pigerne kommer til at ro indledende i morgen kl. 16.00, hvor nr. 1-3 kvalificerer sig til semifinale AB, og resten skal en tur i opsamling. 
Ida G. skriver følgende om hendes forløb:
Det har været et kort men godt forløb Astrid, Trine, Julie og jeg har haft i firer. Vi begynde at ro firer sammen i starten af juni efter at Astrid, Julie og jeg kom hjem på sommerferie fra vores amerikanske universiteter. I de syv uger der er gået, har vi roet både Ratzeburg Regatta, Holland Beker Regatta og Sorø Regatta sammen samt roet en masse kilometer på Bagsværd Sø, når vejret var til det, og på kanelen i Mölln sammen med de øvrige U23-landshold. Både i Ratzeburg og i Amsterdam fik vi mulighed for at måle os mod både den tyske, den polske og den tjekkiske U23-besætning i tung damefirer, og til begge regattaer er vi gået derfra med en fornemmelse af at vi godt kan følge med de andre stærke damer. Vi er derfor spændte på hvordan det skal gå i den kommende uge, for vi ved, at vi kan følge med hvis vi rammer den sammen.
Både i Mölln og på Bagsværd Sø har vi roet en del distancer mod LW4x og LM2- som begge har samme prognosetid som vores firer, så det har været nogen tætte løb imellem os tre både, som forhåbentlig har forberedt os godt til når vi skal ud af startblokkene hernede i Bulgarien. Træningslejren i Mölln var hård, og træner Henrik Mortensen satte os virkelig på arbejde med hårde intervaller og distancer, hvilket gav os mulighed for at arbejde med at finde højere fart ned over banen. Samtidig gav træningslejren os også mere ro til det tekniske arbejde og til at arbejde med en solid rytme, som har gjort os bedre til at ro sammen som båd og få fart i båden selv når vi er fuldstændig udmattede. Det har også gjort at vi har fået hævet vores bundniveau, men vi er samtidig spændt på at se, hvor det kan bære hen hvis vi rammer vores topniveau.
Astrid, Julie, Ida og Trine er klar! Foto: Mette Bacher
 
LW4x
10 både tilmeldt
- med Marie Louise og Ida L (begge BR), Nanna Bo (Holstebro) og Stine (DSR)
Pigerne ror indledende 16:25 i morgen, hvor nr. 1 og 2 kvalificerer sig til A-finalen, og resten skal en tur i opsamling. 
Marie Louise og Ida skriver følgende om deres forløb:
Vores sæson startede lidt usikkert, da vi som udgangspunkt ikke skulle med på U23-samlingerne. Men vi trænede hårdt på hen over vinteren, både i ergo og med styrketræning, og vi endte at få lov til at komme med til Varese på U23-træningslejr. Siden da har vi roet 2x både til Odense Langdistance og Copenhagen regatta, hvor vi havde nogle gode løb. På baggrund af de resultater blev vi sat sammen med Stine og Nanna, som vi ror 4x med nu. Vi har nu i 14 dage været på træningslejr først i Odense og så i Mölln. Vi har haft dejligt vejr og hyggeligt selskab, men træningslejren har været hård ved os. Vi er trætte. Nu glæder vi os rigtig meget til at komme i gang i Bulgarien og vise vores muskler. Da vi er et nyt hold, og vi ikke har så meget erfaring, er vores mål i første omgang at suge en masse erfaring til os. Vi glæder os til at teste hvad vores niveau rækker til internationalt. Med det sagt, så kunne det være fantastisk at ro A-finalen, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at sidde med.
Stine, Marie Louise, Nanna Bo & Ida L. er klar! Foto: Mette Bacher

LM2-
12 både tilmeldt
- Med Malthe og Jens G (begge BR)
Drengene ror indledende 16:40 i morgen, hvor nr. 1 kvalificerer sig til A-finalen, og resten skal en tur i opsamling. 
Malthe og Jens skriver følgende om deres forløb:
Sæsonen startede godt, hvor vi troede på et godt resultat i BLM4-. Men som bekendt forløb det ikke helt efter planen. Til trods for de udfordringer og set-backs vi har haft i løbet af året, fik vi samlet godt op, og vi fik ført projektet videre i BLM2- med samme ånd. Vi har haft en stejl forbedringskurve i de uger vi har roet toer, og fundet god fart på træningslejren i Mölln. Vi startede godt ud i Mölln, men kørte lidt for hårdt på de første dage med lange træningspas. Det resulterede i at vi lå lidt i brak mandag-tirsdag, men vi kom godt videre igen. Nu venter vi bare på at startskuddet lyder.
Malthe & Jens er klar! Foto: Mette Bacher

W2-
13 både tilmeldt
-Med Frida (BR) og Ida P (Holstebro)
Pigerne ror indledende i morgen kl. 16:45, hvor nr. 1 kvalificerer sig til A-finalen, og resten skal en tur i opsamling. 
Frida skriver følgende om deres forløb:
Sæsonen har været god og er gået bedre end forventet eks. når vi har roet mod seniorroerne og tyskere. Efter vi har fået ny træner (David) har vi fundet en rostil der passer rigtig godt til vores lidt kortere arme, hvilket har givet god fart i båden.��
Molln var en rigtig hyggelig og effektiv træningslejr. Vi kom ind i VM-humøret og vi synes selv at vi nu er forberedt rigtig godt.
Vores forventninger til os selv er klart en A-finale! Vores træner (og os selv) mener at niveauet er til det nemlig! ����
Selvfølgelig er Ida & Frida også klar! Foto: Mette Bacher

LM4x
13 både tilmeldt
- Med Mads (BR), Sebastian (OR), Niklas (OR) og Frederik (Holstebro)
Drengene ror indledende i morgen kl. 16.55, hvor nr. 1-3 kvalificerer sig til semifinale AB, og resten skal en tur i opsamling. 
Mads skriver følgende om deres forløb:
Jeg har I år for første gang skulle træne en hel sæson uden for de vante omgivelser, da jeg hver weekend har skulle med toget til Odense for at ro 4x med to roere fra Odense og én fra Holstebro. På trods af den længere transport har det været en fornøjelse hver weekend at skulle afsted, og jeg har hver uge set frem til at skulle hen og race nogle kilometer med vennerne. Det har været en udfordring ikke at kunne ro sammen i hverdagene, men samtidig har vi så bare været det mere fokuserede og målrettede i weekenderne.
Grundet studie og arbejde har det kun været 2-3 dage om ugen vi har roet sammen på vandet. Derfor har vi nydt at have 10 dage sammen på VM-træningslejr i Mölln, hvor vi føler vi har fundet en masse fart og rykket både vores top- og bundniveau op. Vi føler, vi har hævet niveauet markant, og hvis vi rammer det niveau vi viser i slutningen af mölln, er udsigterne rigtig gode. Hvor hurtigt konkurrenterne ror, kan vi ikke gøre så meget ved, men vores mål er at ramme vores eget top niveau i alle løb, og hvis vi formår det, satser vi også stærkt på at det kan blive til en af de finere placeringer i A-finalen. Med størstedelen af båden som sidsteårs u-23 roere satser vi også på at slutte af med stil:)
Frederik, Niklas, Sebastian & Mads er klar! Foto: RRC via roinfo.dk
W8+
8 både tilmeldt
- Med genbrug af W2- og W4- samt Emma (BR) og Nicoline (DSR) stiller Danmark til start.
Pigerne ror først indledende på torsdag kl. 9:00, hvor nr. 1 kvalificerer sig til A-finalen, og resten skal en tur i opsamling. 
Emma skriver:
Min sæson har været meget blandet. Jeg startede ud med ikke at være en del af U23-gruppen. Jeg var så heldig at blive inviteret til Varese og ro 2- med Trine fra Holstebro. Planen va,r at vi roede 2- mod at komme på en tung dame 4- til VM, når pigerne fra USA kom hjem. De kom hjem, og Trine og jeg skulle kæmpe om den sidste bagbordsplads. Det betød at jeg blev nødt til at skifte side en uge før udtagelsen. Udtagelsen ville ske efter Ratzeburg regatta, og hurtigste kombination dernede blev udtaget. Jeg roede med pigerne søndag og roede 0,5 sek langsommere end de gjorde med Trine om lørdagen. Dermed kom jeg ikke med. Jeg fokuserede så i stedet på at blive student med stort s. 
En uge senere blev jeg ringet op. Tilbuddet lød på at ro toer til Sorø regattaen mod at lave en tung dame otter til VM. Det ville jeg selvfølgelig gerne. Og da FISA havde accepteret at ændre løbslisten, blev båden udtaget, og jeg var heldig at ro mig til en plads.
Træningslejren var i 2-, da de resterende seks roede den anden bådtype de også er udtaget i (BW2- og BW4-). Jeg skulle ro 2- med Nikoline fra USA, men da Nikoline blev skadet efter 1. pas foregik det meste af træningslejren i 1x. Vi fik roet 8+ 3 gange, hvilket var superfedt. Det er noget helt andet end jeg har prøvet før, da der er meget mere fart på, og så er jeg jo forholdsvis ny med 1 åre.
Mine forventninger til VM er i første omgang, at vi skal i en A-finale. Vi er 8 både til start, så det er klart målet. Hvordan A-finalen så går er uforudsigeligt. Ud over det handler det om at få nogle gode og stabile løb. Det har vi brug for, da vi er en helt ny kombination, der har roet meget lidt sammen. Jeg er super spændt og glæder mig til at opleve mit første U23 VM.
Ida, Emma, Nikoline, Trine, Astrid, Julie, Ida, Frida & Karen er klar!! Foto: deres træner? :-)
 
Alle løb kan følges via livetracker på www.worldrowing.com, hvor man også finder resultaterne.
 
Held og lykke til alle hold!
 

 
- (delvis) indskrevet og indlagt af Mia